Ton Vandervalk

 

Vanaf mijn zestiende componeer ik al, bijna altijd muziek die in de muziekpraktijk van lesgeven en dirigeren bruikbaar is. Ik ben geen wonderkind, maar beheers wel het vak. Als componist gaat het mij om speelplezier en ervaring van de schoonheid van klank. 

Na mijn middelbare school studeerde ik aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag de hoofdvakken schoolmuziek, piano en theorie der muziek. Ik gaf muziekles op een lagere school, het middelbaar onderwijs en een pabo, was onderdirecteur van een muziekschool en eindigde uiteindelijk als directeur en theoriedocent van Bourdon Dirigentenopleidingen, een vakopleiding voor dirigenten.

Steeds schreef ik muziek voor leerlingen, studenten en ensembles. Liedjes voor kinderen, muziek voor een kerkkoor, pianostukjes en blokfluitstukjes. Af en toe lukte het om mijn muziek uitgegeven te krijgen. Dat vond ik altijd gedoe en verdiende er bovendien weinig aan. Zo besloot ik mijn muziek zelf uit te geven vanuit de door mij opgerichte Bourdon Muziekuitgeverij.

Nu het zelf vormgeven van muziek door notatieprogramma’s goed mogelijk is geworden, en via internet verkoop mogelijk is, ben ik begonnen mijn uitgaven digitaal te maken.

Het is mijn bedoeling om mijn relevante composities beschikbaar te maken voor iedereen. 

Mezelf kennende zal het niet al te snel gaan, maar ik hoop per jaar een redelijk aantal stukken op de site van deze webshop te krijgen en zo te zorgen dat– uiteindelijk – alle stukken beschikbaar zijn.

Ton Vandervalk